Az orosz robotgyártó megoldotta

Schwarzenegger 10 millió dollárra perel egy orosz robotgyártó céget, amiért ellopták az arcát.

az ifjú orosz Arnold-robot

 

A Promobot tavaly óta haknizik engedély nélkül egy bőrdzsekis Halálosztóval, ám az igazi Terminator most lecsapott rájuk!

10 millió dollárra pereli be a Arnold Schwarzenegger az orosz Promobot robotgyártó céget, amiért a vállalkozás egy ideje már egy olyan beszélő fejjel népszerűsíti a Robo-C nevű termékét, amin egyértelműen felfedezhetőek a sztár arcvonásai – ám az osztrák izomhegy erre saját bevallása szerint nem adott engedélyt. A sztár ügyvédje már januárban írt egy felszólító levelet a Promobotnak, hogy ne használják a Schwarzenegger-arcú robotjukat a februárban megrendezésre kerülő, New York-i játékkiállításon és -vásáron. A Robo-C viszont felbukkant Las Vegasi CES-en is, vagyis a világ legnagyobb, évente megrendezett szórakoztató elektronikai kiállításán, és mivel pont úgy nézett ki, mintha csak egy beszélő T-800-as Terminator lett volna, elég sokan megcsodálták.

A Promobot által gyártott robotfejeknek elvileg pont az lenne a lényege, hogy a vásárló dönti el, milyen arca legyen (kérheti akár a saját maga arcmását is). Épp ezért furcsa, hogy egy ilyen mókás szórakozási lehetőséget az oroszok már évek óta Schwarzenegger fizimiskájával reklámoznak, ráadásul úgy, hogy az igazi Halálosztó már a korábbi, szentpétervári látogatásakor is visszautasította, hogy együtt pózoljon egy tech kiállításon a rá hasonlító Robo-C-vel.

Schwarzenegger ügyvédje most azt szeretné elérni, hogy a Promobot ne használja többé az Arnold-arcú robotot promóciós célokra a rendezvényeken, valamint hogy a profitjából fizessen ki egy bizonyos százalékot a sztárnak az eddigi ingyenreklámért.