Különleges GeForce RTX 3070-es videokártya

ASUS + Noctua

Feltűnt egy beszédes terméknév, amely alapján úgy tűnik, az ASUS és a Noctua együttműködésének köszönhetően hamarosan egy új, rendhagyó videokártya kerülhet a boltok polcaira.

ASUS + Noctua

ASUS + Noctua

Az ASUS hamarosan egy új, rendhagyó GeForce RTX 3070-es videokártyát mutathat be, ami azért különleges, mert a rajta található hűtést ezúttal nem az ASUS fejleszti, de nem is az EKWB adja, hanem egy teljesen új partner, az osztrák Noctua, aki minőségi és csendes rendszerhűtőiről, illetve processzorhűtőiről ismert a piacon.

Az együttműködésről hivatalos bejelentés még nem érkezett, mindössze egy új termék bejegyzése alapján sejthetjük, milyen újdonsággal készül a gyártópáros. Egy RTX3070-8G-NOTCUA névre keresztelt termék bukkant fel a napokban az Eurázsiai Gazdasági Bizottság adatbázisában, ami arra utal, hogy egy speciális videokártya érkezésére számíthatunk.

Az adatbázisból egyéb információk sajnos nem derültek ki, további részletekről így nem hullott le a lepel, és egyéb forrásokból sem érkezett szivárgás – még konkrét fotó sem áll rendelkezésre. A borítóképen látható videokártya egy renderkép, ami a Reddit virtuális hasábjain jelent meg még három esztendővel ezelőtt, egészen pontosan itt.

Mivel csak egy egyszerű bejegyzésről van szó, egyelőre nem lehet tudni, hogy végül tényleg készül-e kézzel fogható eredmény a felek együttműködéséből, vagy sem, valamint az is rejtély, a termék végül kereskedelmi forgalomba kerül-e. Amennyiben bármilyen új információ érkezik a témában, arról természetesen beszámolunk majd.