Mélytanulásban a Fujitsu munkaállomásai és szerverei

Fujitsu Celsius M770.

forrás: prohardver.hu

Mától elérhető a világ legfejlettebb architektúrája nagy teljesítményű számítástechnikához, mesterséges intelligenciához, virtuális valósághoz, szimulációkhoz és grafikus feladatokhoz – professzionális asztali gépeken.
A Fujitsu felgyorsítja a mesterséges intelligencia (AI) és a Deep Learning (DL) elterjedését az ultra-nagy teljesítményű CELSIUS munkaállomások és a PRIMERGY szerver megoldások globális elérhetőségével, amelyek az NVIDIA legújabb vizuális számítástechnikai platformjait használják. A legújabb NVIDIA Tesla® V100 grafikus processzorral (GPU) dolgozó, mélytanulási képességeket nyújtó PRIMERGY szerverek mellett már egyes CELSIUS munkaállomások is együttműködnek a világ legfejlettebb vizuális számítási platformjával: az NVIDIA Quadro GV100 kártyával.
A számítási teljesítmény jelentősen megnövekszik, rendkívüli sebességet és skálázhatóságot nyújtva. Új lehetőségeket nyitnak meg a fejlett AI, a gépi tanulás és a mélytanulás alkalmazása terén például az egészségügyben, az élettudományok és tudományos kutatások területén, a gépjárműgyártásban, a pénzügyi szolgáltatások piacán és a gyártószektorban.
Az új x86-os PRIMERGY RX2540 M42 és PRIMERGY CX2570 M3 szerverek, az adatközpontra optimalizált CELSIUS C7404 rack-munkaállomás, a CELSIUS R970 és az IF-díjas CELSIUS M770 munkaállomások is natív módon támogatják az új generációs Volta-architektúrájú NVIDIA GPU-kat.
„A mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a mélytanulás a digitális kor fontos technológiái, amelyek az adatokra épülő felismerések és a megoldásinnováció soha nem látott szintjét hozzák el. A mélytanulási képességekkel épített alkalmazások az emberhez nagyon hasonló módon tudnak alkalmazkodni a változó helyzetekhez. Ez pedig izgalmas innovációkat inspirál például a betegségek megelőzése, a hurrikánok előrejelzése, az önvezető autók fejlesztése és az intelligens városok építése terén. Új szervereink és munkaállomásaink rugalmas és megbízható számítási teljesítményt bocsátanak az ügyfelek rendelkezésre, és minden eddiginél hatékonyabban támogatják az alkalmazásinnovációt, a nagy teljesítményű számítástechnikát és az intelligens vállalati működést” – nyilatkozta Dr. Joseph Reger, a Fujitsu tudományos munkatársa és EMEIA-régióbeli műszaki vezérigazgató-helyettese. „Az exponenciálisan bővülő adattömeg kezeléséhez rendkívüli számítási teljesítményre van szükség. A Fujitsu partnereként a számítási teljesítményt ugrásszerűen megnövelő, fejlett vizuális számítási platformokhoz nyújtunk hozzáférést ügyfeleinknek” – mutatott rá Bob Pette, az NVIDIA professzionális vizualizációs megoldásokért felelős alelnöke.