LCD kijelzők javítása:

Lcd kijelző panelek cseréje, ha a panel betört, összekarcolódott, nem működik, vagy nem cserélhető a háttér-megvilágító fénycső.

Logic board javítás:

Ezen a panelen található a kijelző panel vezérléséhez szükséges áramköri alkatrészek, a ki és bemeneti csatlakozóaljzatok, és ehhez kapcsolódik a készülék bekapcsoló panelja is. Ha ez meghibásodik a monitor nem fogad jeleket, vagy be sem kapcsolódik.

Inverter + Tápegység panel javítás:

A legtöbbet felmerülő hiba ezeken a paneleken fordul elő. Ez a panel állítja elő a monitor működéséhez szükséges alacsony tápfeszültségeket a 220V-os hálózatból, és a háttér-megvilágító fénycső működéséhez szükséges nagyfeszültségeket is. A modern LED-es technológiáknál az inverter áramköri berendezést már felváltották a korszerű LED-meghajtó áramkörök, célvezérlő chipek. Ha ez a panel nem működik, akkor nincs háttér megvilágítás, vagy be sem kapcsol a monitor.

Inverter panel javítás:

Egyes monitor típusoknál ez az egység külön panelként foglal helyet a készüléken belül. Feladata a háttérmegvilágító fénycsövek nagyfeszültséggel való folyamatos ellátása. Ha ez az egység meghibásodik, akkor a háttér megvilágítás nem üzemel, vagyis sötét marad a monitorunk kijelzője.

Inverter transzformátor csere:

Ezek az alkatrészek az inverter panelen találhatók, és a kisfeszültségű impulzusokat nagyfeszültséggé alakítják, vagyis transzformálják, ezzel hozzák működésbe a háttér-megvilágító fénycsöveket. Adott esetben elég lehet csak ezeket lecserélni, és nincs szükség a drágább komplett inverter panel cseréjére. Ha nem működnek nincs háttér megvilágítás, azaz sötét marad a monitor kijelzője.

Háttér-megvilágító ccfl fénycső csere:

Ezek a kis fénycsövek teszik lehetővé, hogy a monitor kijelzőjén láthatóvá tegyük a képet. Meghibásodásuk első jele hogy a monitor bekapcsolása után a háttérfény gyengül, és vöröses-rózsaszínes fényt produkál, és egy kis idő után el is sötétedik teljesen a monitor képe. Bizonyos típusú kijelzőknél lehetőség van ezek cseréjére, így nem kell egy vadonatúj kijelző panelt vásárolni a javításhoz.

Külső tápegység adapter javítás:

Bizonyos típusú monitoroknál a tápfeszültség ellátást külső adapter biztosítja a monitor számára. Ezeknek a legfőbb hibájuk, hogy a csatlakozódugó vezetékhajlata kontakthibássá válik, vagy az adapter oldalán megtörik, vagy elszakad a vezeték. De meglehet az is hogy kedvenc háziállataink is megharapdálják a zsinórt egy darabon. Ekkor szükséges az adapter javítása, vagy pótlása.