TUF-fos Gamer gépek az Asus-tól

4 új noteszgép érkezik az ASUS TUF termékcsaládjába: két AMD-s és két Intel processzorra épülő modell, párban 15,6 illetve 17,3 hüvelykes kijelzőkkel. A kvartettből először a 4000-es sorozatú Ryzen processzorokra épülő A15 és A17-es modellekkel találkozhatunk a boltokban, mely a régi nevezéktan szerint FA506 és FA706 kódokkal bírnak, ezek március környékén érkezhetnek hozzánk, a 10-ik generációs Core CPU-kkal szerelt F15 és F17 később fut csak be.

Asus Gamer Tuf notik

Asus Gamer Tuf notik

Kívülről befelé haladva az FA506 újdonságai között (de alapvetően , egy komolyabb kinézetű, fémből fedlapot kapunk, a házak pedig a TUF hagyományoknak megfelelően strapabírók, MIL-STD-810H szabványnak megfelelő teszteken is átestek. Belül az említett processzorok mellett 32 GB RAM, 1 TB-os SSD lehet, a grafikus kártya pedig RTX 2060-ig bővíthető. A kijelző Full HD felbontású, 144 Hz-es IPS panelt kapott, és a trendeknek megfelelően az elődnél vékonyabb keretet – melyben ugyanakkor továbbra is a felső kávában hagyták a kamerát, így nem kell orrszőrvágót használni videótelefonálás előtt.

A nagyobb méretű F17 esetében is nagyjából ugyanezek a fő ismérvek, viszont itt úgy tűnik, hogy csak GTX 1660 Ti lesz a választható grafika. Értelemszerűen különbözik a kijelző is, ez csak 120 Hz-es maximális frissítést tud. Mindkét gépnél kiemelnénk a 90 Wh-s akkumulátort, mely elég jó üzemidőt ígér. Összefoglalva tehát a két gépet, a következő specifikációkkal számíthatunk rájuk:

Asus Tuf Gamer notebook

Asus Tuf Gamer notebook